In custi

In ultimele zile circula pe internet tot felul de filmulete cu batai in alte zone ale globului: oamenii sunt batuti de catre autoritati pentru ca refuza sa stea in casa sau sa poarte masca de protectie. Ma uimesc comentariile date: „asa trebuie si la noi”, „asa merita”, „la noi pe cand?”. Am innebunit eu sau asa erati voi nebuni si acum va eliberati?

Mi se pare inuman, ireal si refuz sa cred ca suntem atat de doritori de comunism, de batai, de batjocora. Am trecut peste faptul ca ne-au recomandat toti sa stam in casa, sa avem grija de sanatatea noastra si a celor dragi si toata lumea a „cersit” efectiv sa iasa militarii, jandarmii si politia pe strazi sa ne interogheze, urmareasca, lua la intrebari si amendeze. Am trecut peste faptul ca efectiv am ajuns sa iesim afara cu teama, sa ne punem intrebari daca putem iesi la alergat in jurul blocului in baza punctului 5 sau nu. Mi se pare insa ireal de inuman sa iti doresti sa fie batuta lumea pe strada pentru ca nu sta in casa. Intr-adevar, nu suntem cei mai buni la ascultat reguli, cum nici italienii nu o fac, insa asta nu inseamna ca trebuie sa ne dorim sa se recurga la astfel de lucruri. Nu vreau sa bag mana in foc ca nu se vor intampla intrucat in ultima vreme nu ma mai mira nimic din ceea ce se intampla in tara noastra, a nimanui. Da, stam in casa pentru ca stim ca asta trebuie facut. De ce trebuie sa ne limiteze libertatea ca sa ne dam seama de acest lucru?

Personal nu imi doresc limitarea libertatii mele nici acum, nici in viitor. Mi se pare nebunesc faptul ca exista oameni care functioneaza doar dupa reguli stricte si amenzi, insa acest lucru putem spune ca este vechi. Chiar si la locul de munca majoritatea reusesc sa se descurce doar prin reguli stricte, penalizari si vorbe dificile. Probabil prea multa libertate ne-a dus la aceasta dorinta de a sta „sub papuc” sau dorinta multora de a fi din nou pe „vremea lui Ceausescu”. Chiar atat de imbecili sa fim incat sa ne bagam singuri in custi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *