Tara nimanui

Cred ca suntem tara lui nimanui. Avem intamplari, povesti reale din spitale, de la pacienti, de la medici, de la asistente care ne lasa masca. Sunt situatii prin care multi am trecut ani de zile sau poate ca abia acum le descoperim. Ne gandim ca la privat e mai bine, insa se pare ca si acolo a fost rau. Iar cateodata este si mai rau.

Suntem toti constienti ca dintre toate tarile care trec prin aceasta pandemie la noi o sa fie cel mai rau? Eu m-am convins de la primul caz aparut la noi ca asa va fi. Intr-adevar, ne este usor sa vorbim si sa spunem ca ar trebui facut asta atum si cealalta atunci. Nu suntem cap de afis pentru astfel de decizii si poate ca toate se iau la randul lor. Nu sunt de acord cu deciziile insa nu e ca si cum as putea face eu ceva acum. Pot doar sa stau in casa, pot doar sa ma gandesc la afacerile mici si de familie care o duc greu, foarte greu in aceasta perioada. Pot sa cumpar orice produse romanesti in dorinta de a ajuta cat de putin economia. Problema este ca avem putine produse si majoritatea scumpe. Este greu sa ai o productie la un nivel mic si este normal sa ai costuri de productie mai ridicate. Nesimtirea la noi este mare la supermarket-uri, la magazine alimentare si in piete (nu, nu toti au gradini si isi vand propriile produse). Urca preturile fix cand am avea nevoie sa le pastreze la fel sau micsoreze.

La noi o sa fie rau, cel mai rau. Probabil vom avea prea multe decese a caror cauza nu le stim. Este gresit sa negam faptul ca au murit infectati de covid-19 pentru ca aveau si alte boli. Alte boli nu inseamna ca ar fi murit maine. Inseamna ca un virus le-a luat dreptul la alte zile de viata, la o inmormantare, la un ultim aer curat. Asta inseamna de fapt aceasta pandemie. Este gresit sa consideram totul o gluma, o bataie de joc. Sincer? Nici nu are importanta de unde a aparut virusul, nu are importanta de cand trebuia sa luam masuri, de cand trebuia sa achizitionam aparate, teste, echipamente de protectie. Nimic din toate astea nu mai are importanta. Conteaza doar ceea ce putem face de acum inainte. Conteaza sa ne protejam fiecare dintre noi cum putem mai bine pentru a nu ajunge pe mana statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *